fredag 17 mars 2017

V.11

Denna vecka har bjudit på både sol och snö. Barnen passade på att göra olika skulpturer av den mjuka snön. Av snö blir det vatten och det blev en mycket konkret upplevelse, som inspirerat till glädjen att ösa, hälla och plaska. Så på så vis har torkskåpen jobbat för högtryck.
Vi fortsätter med djuren i Kungaskogen. I boken blev Snick kvar i skogen av misstag när de andra gick. Som tur var stannade han kvar på stället så att Hotta och Maracas lättare kunde hitta honom igen. Så är det bra att göra om detta också skulle hända någon av oss. 
Utifrån sagan har vi börjat med Trillans eget kompisträd. Några barn målade trädet och sen ska alla barnen få plats där. 
Utifrån samtal om hur man är en bra kompis har barnen själva kommit fram till vad som gör att " jag är en bra kompis". De har målat ett självporträtt och egenskapen de valt finns med på detta. Vi kommer att fortsätta med detta tills trädet är färdigt.
När självporträtten målas hjälps vi åt att titta på varandra. Vad har jag för färg på ögonen, håret och huden? Var sitter öronen, är håret långt eller kort osv. Barnen använder också en spegel för att se hur se ser ut. Färg och form väljs sen utifrån detta.

Cafet, byggleken ljusbordet fortsätter att erbjuda olika upplevelser och tillfällen till utforskande.


















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar