fredag 12 maj 2017

V.19

Bygghörnan är fortfarande populär. Den inspirerar till att bygga olika miljöer både på höjden och på bredden, som i sin tur leder till en lek. Utvecklade för barnen att bygg och konstruktion inspirerar till lek. Samarbete tränar man både i att bygga och leka tillsammans.

Här har det blivit ett hus av materialet Polydron. Det gäller att känna efter hur stor kraft man ska använda så att inte bygget trycks sönder av den egna handen. En balansgång mellan tanke, känsla och handling.
Hela veckan har erbjudit olika sorters väder. Fredagen avslutades med snöoväder och vintern gjorde sig påmind. Nu rullades stora snöbollar igen, men barnen uppmärksammade att de inte var lika vita nu. Lera och gamla löv fastnade lätt. Trots allt trevligt man kan göra med snö, så är vi ändå många som längtar efter sol och riktig vår.


Att få hjälpa varandra vid olika tillfällen känns bra och stärker barnens självkänsla.


Till nästa vecka vill vi påminna om Bjällrans vernissage där vi visar vad vi jobbat med i temat, på förskolansdag torsdag 18/5. Barnen har fått önska maträtter till lunch vilket vi kallar önskematsedel som vi också har nästa vecka.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar