fredag 1 december 2017

V 48

Nu har tema bordet i hallen fått en ny skog, några barn har tillsammans byggt en skog med hjälp naturmaterial, lim och limpistol. Man kan se hur olika djursspår ser ut i snön precis som våra egna skor ger olika spår/mönster i snön.

Vilka djur bor i vår natur? Barnen har fått göra djur i brunlera. Många olika djur som bor i skogen gjorde barnen stora som små, orm, fisk, björn, spindel, älg, rådjur, mask, snigel, fluga, lodjur, myra, smög även med en liten apa.
Håll utkik för djur kommer att flytta in och ut i vår skog. Intresset hur olika djur lever i vår skog på vintern är stort bland barnen. En del kryper in i hålor och sover hela vintern.

I fredags fick vi öppna första luckan i Trillans julkalender. I varje lucka kommer det att hända olika aktiviteter. Vi läser också ur en bok ”jul i stora skogen” av Ulf  Stark och Eva Eriksson. Ett kapitel varje dag. Boken handlar om gårdstomten Vrese och kaninbarnen Nina och Karin som bor med sin talrika släkt i Stora skogen.


Att hjälpa till att duka är en bra matematisk aktivitet som man göra både hemma och på förskolan. Tränar begrepp som stora , små, vänster ,höger, antal, lägesord som mittemot m.m. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar