fredag 22 februari 2019

V. 8

Denna veckan har vi jobbat och lekt med många olika saker, bl.a.temaarbete,  samarbetsövningar med mattematik och konstruktion.




”Förmåga att urskilja, uttrycka, undersöka och använda matematiska begrepp och samband mellan begrepp” ur Lpfö 18

Vi bygger högt, längre än mig eller kortare. Hur många kaplastavar behöver jag?

Efter att ett barn ville spela teater och göra biljetter inspirerades flera barn att göra masker och att skriva biljetter, vi tränar att skriva bokstäver och hur man gör en teater. Barnen var förväntansfulla när dom lämnade sin biljett vid dörren för att sedan gå och sätta sig och vänta på föreställningen som hette ”Doktor Robot”
I temat Hållbar utveckling - hur ska vi människor göra för att må bra, har barnen nu funderat kring vad som INTE är bra för oss. Tidigare hade barnen nämnt att röka och nu fick de möjlighet att resonera kring vad det mera finns som vi människor inte ska göra. Vi letade bilder på nätet till det som de nämnde: Att snusa, slåss och retas.
Hur ska de andra förstå att det vi klippte ut är något som vi INTE ska göra? Efter mycket funderande kom något av barnen på att man kan göra ett kryss över bilden så syns det att något inte är bra. Barnen gjorde så och sen skrev vi ut bilderna och de satte upp dem på vår tavla. Istället för ett helt hjärta som symboliserar det som är bra kom barnen på att man kan göra ett krossat hjärta för att illustrera det som man inte mår bra av.


” förståelse för hur människans val i vardagen kan bidra till en hållbar utveckling” ur  Lpfö 18






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar