torsdag 28 mars 2019

(Temporary Backup) V.12

I tisdags fick barn födda 2014 och 2015 åka buss till biblioteket genom Stärkta bibliotek. Barnen fick höra sagan om Gruffalon och göra rörelser till, efteråt var det frukt och vattenstund. Som avslutning fick vi leka rollek med utklädningskläder och låna två böcker/ barn till Trillan.
” skapa förutsättningar för barnen att lära känna sin närmiljö och de samhällsfunktioner som har betydelse för det dagliga livet samt ta del av det lokala kulturlivet” ur Lpfö 18


Under de senaste veckorna har vi pratat om att vara en hjälte. Vad gör en hjälte och hur ser den ut? Kan man vara en hjälte när man är ett barn?
Barnen har fått beskriva sin egen hjälte och sedan har de ritat den. De flesta av barnen tycker att en hjälte både hjälper och är snäll. Den räddar barnen och världen och några tror att också att den flyger.
Tillsammans såg vi två delar av Hjältegalan 2018. Den handlade om två barn som räddade ett annat barn från att drunkna och ett barn som gav de hemlösa mat och gåvor utifrån sin egen veckopeng och pengar som han samlade in på olika sätt. Detta satte igång mångas tankar.




Vid lunchsamlingen har vi en hjältematta där någon som gjort någonting bra får komma och sätta sig. Det kan vara att hjälpa en kompis att dra över overallen på stövlarna, inbjuda till lek eller säga någonting vänligt. ” förmåga att ta hänsyn till och leva sig in i andra människors situation samt vilja att hjälpa andra” ur Lpfö 18








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar