fredag 4 oktober 2019

V.40

Vi har fortsatt med att promenera och ta kort på barnens hus. Det finns mycket att se och reflektera över. Höga hus, låga hus, med olika färger, olika fönster osv. I en del hus bor det många människor och i andra hus bara några få. Som bonus får vi också chansen att träna på hur man gör i trafiken. Det är viktigt att titta åt alla håll innan man går över gatan och att man går på trottoaren eller vid sidan om vägen. Sen finns det också spännande skyltar, många siffror och bokstäver att fråga kring. Och sist men inte minst så är det bra och viktigt att röra på sig.


I veckan har barnen börjat att rita och måla av sina hus utifrån fotografier som tagits. Det har blivit många spännande samtal runt det projektet. 


Citat ur Lpfö 18
Hållbar utveckling samt hälsa och välbefinnande
”En positiv framtidstro ska prägla utbildningen. Utbildningen ska ge barnen möjlighet att tillägna sig ett ekologisk och varsamt förhållningssätt till sin omgivande miljö och till natur och samhälle. Barnen ska också ges möjlighet att utveckla kunskaper om hur de olika val som människor gör kan bidra till en hållbar utveckling- såväl ekonomisk och social som miljömässig”

Denna vecka kom också den första snön. Barnen var jublande lyckliga och sprang runt för att fånga snöflingorna. De hade inte tid att leka något annat den förmiddagen. Någon pratade om att ta fram sin Bob men tyvärr så låg inte snön kvar ens till eftermiddagen. Men tids nog är vi där.....




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar