fredag 5 mars 2021

(Temporary Backup) V 9

Den här veckan har vi fortsatt att titta i mikroskop och måla på snö för att alla barn ska ha möjlighet att prova på båda aktiviteterna.


Barnen har tyckt det varit spännande att använda mikroskåpet för att titta på snö och is men också på andra saker som bl a pinnar, kottar, fingrar. Andra saker dom såg var en sol och en blomma som var blänk från lampan.
Mycket intressant att se hur mycket smuts det finns i snö. Som ett barn uttryckte när hen såg smutsen i snön  - jag äter bara is.


Barnen har ett mycket stort intresse för olika action och spelfigurer, ofta finns de med i olika rolllekar.  Figurerna används även i andra aktiviteter, här har ett barn byggt Super Mario Bros av plusplus.


 Vi har fått många fina tyger av en vårdnadshavare som vi ville använda. Barnen har med hjälp av en pedagog fått sy olika saker på symaskinen, det blev t ex pannband, väskor och påsar. Barnen fick själva trampa på symaskinspedalen.

Nästa vecka är det sportlov och flera barn är lediga så vi hoppas på fint väder ☀️ så att vi alla kan vara ute mycket 🏂⛷⛸. Bloggen tar också ledigt nästa vecka och kommer tillbaka på fredag vecka 11.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar