fredag 2 oktober 2020

V 40

I veckan har vi börjat med vårt tema arbete hållbar framtid där vi på Trillan ska börja jobba kring luft. På de 3 olika samlingarna har vi frågat barnen vad är luft ? svaren vi bla fick var -det är blåsigt och kallt man fryser,  -lungor, -en hoppborg, badankan kan vara luft, -sväva då väntar man på luft.
Sedan fick barnen frågorna Kan man se luft? och Kan man känna luft? För att visa det fyllde vi en plastpåse med luft som barnen fick klämma på och släppte ett ritpapper från en höjd som svävade ner. Vi tittade på skillnaden när ett papper föll mot golvet och en penna. Barnen fick genom detta många frågor och tankar kring luft.


Några av barnen fick tillsammans tillverka en drake några andra barn fick göra en fallskärm. I det arbetet väcktes tankar kring vad som behövdes för att de skulle kunna flyga. Under arbetet mätte vi, räknade, tittade på olika former så det innehöll en del matematik och barnen tränade samarbete. Tillsammans tränade vi också att följa instruktioner för att det skulle bli en drake och fallskärm.





Tillsammans med vår lärling har barnen fått måla med löv. Passande att få använda löv i fina färger som finns i vår natur just nu.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar