torsdag 22 oktober 2020

V. 43

Denna vecka har vi fortsatt med luften, att vi kan förflytta en boll genom att blåsa. Det är lite knepigt att blåsa i ett sugrör och få bollen dit man vill. Barnen har tyckt att aktiviteten var rolig, de har utvecklat banorna och har fortsatt efter temastunden i den fria leken. 




Vi har tittat på ett bildspel om luften. Av vad blir luften smutsig? 
Barnen visade stort intresse av vad luften kunde bli smutsig av, de kom med egna idéer och tyckte det var bättre om man cyklade, promenerade eller åkte tåg då det inte kommer ut några avgaser. De hade även frågor om vad som händer vi eller djuren andas in smutsig luft. 

På språksamlingarna arbetar vi med många olika saker. Detta är några exempel på vad vi gör


Att rita efter en förebild är bra träning för öga- hand. Just nu är intresset stort för katter.

I veckan gjorde fyraåringarna ett besök på biblioteket. Det var sagostund och vi fick höra en saga, biblotekarien berättade om hur man gör på ett bibliotek, man får inte busa och skrika. Hon berättade även om ledsna böcker, det var böcker som gått sönder, ritats i eller varit i vatten m.m. Det är ju inte så bra för då kan ju ingen annan låna dem. Böcker ska vara i bokhyllan eller kanske i en låda, böcker ska man läsa, man ska inte leka med dom eller ha dom på golvet för då kanske dom går sönder.



Till veckan är det höstlov och bloggen tar också lov så vi ses v. 45










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar