fredag 16 november 2018

V.46

I veckan har vi introducerat ” aktivitetskort” bland barnen. Barnen får dra ett kort från en korthög med bilder från våra innemiljöer. I dessa miljöer möts tre till fyra barn som fått samma miljö på sina kort i olika aktiviteter. På detta sätt erbjuds barnen speciella aktiviteter med slumpvis utvalda barn i15 minuter. Detta blir en chans till nya lekkonstellationer. Barnen har uppskattat detta.


Denna vecka har vi fortsatt med att gå i små grupper och plocka skräp. Det var lika spännande denna vecka och barnen tycker det är konstigt att det är så mycket skräp efter vägkanterna. Vi har tagit med skräpet och slängt det i vår soptunna.
Förskolan ska enligt läroplanen sträva efter att varje barn utvecklar en förståelse för sin egen delaktighet i naturens kretslopp och hur egna handlingar kan påverka miljön.


Barnen har fått rita, klipp och klistrat en gemensam teckning av vattnets kretslopp utifrån sången Vattenkanon. Vi har pratat om att vi har samma vatten som dinosaurierna eftersom vattnet går runt i ett kretslopp.




I kväll tänds Bjällrans fina blå/gula ljuslyktor på ljusfestivalen. Välkomna ikväll  till Oscars parken från 17.30 när alla lyktor tänds.












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar