fredag 9 november 2018

Vecka 45

I onsdags fick alla barn födda 2013 åka buss för att besöka biblioteket. Barnen fick prova bokstavsgympa, bokstavsrace och höra hur böckerna ska stå i ordning i hyllorna inne på biblioteket. Detta är en del i projektet Stärka biblioteken där biblioteken fått pengar att de närmsta åren bl a jobba med små barns språk utveckling. Förskolerådet torsdag 15/11 kommer också att vara på Biblioteket. 
Ni som föräldrar bjuds även in till en föreläsning om barns språkutveckling måndag 3/12.

Vi har sett en film med Barr och Pinne som handlade om hav och kretslopp. Man får inte slänga skräp i vattnet, det är samma vatten som på dinosauriernas tid och vi får inget nytt vatten. 




Efter att ha sett filmen gick några barn på skräpplockarpromenad. Vi har gått med två grupper. Ett sätt att hjälpa vår natur är att plocka upp skräp, barnen tyckte att det fanns mycket skräp att plocka upp - varför kastar människor skräp på gatan? Vi gick i närområdet och all blev vi förvånade över att vi hittade så mycket skräp.Barnen hittade en burk och då visste barnen att man kan panta den och få pengar. Men vad händer med burken när man pantat det visste inte barnen.


Vi har börjat göra ljuslyktor till ljusfestivalen i Oscarsparken nästa fredag 16/11 kl 17.30. I år gör vi på Bjällran blå och gula ljuslyktor. Ljusfestivalen är en manifestation som synliggör barnen, ger dem en röst och tillsammans med andra barn skapar de gemenskap och magi i det offentliga rummet.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar