fredag 23 november 2018

V.47

Vi fortsätter att jobba med havet. Denna vecka började vi att göra ett hav som är tredimensionellt. Några barn målade havet med en äkta sandbotten och en strand. Vi pratade mycket om vad som finns i havet, vilka som bor där och vad som inte ska vara i havet. Alla var överens om att fiskarna bor där och att det också finns skräp i vattnet. ” Det kan dom göra illa sig på”. Vi pratade också om vad som kan finnas på en strand. Alla visste att man inte ska lämna skräp efter sig men ändå finns det skräp nästan överallt. Det är väl konstigt.... På samlingen har vi pratat om varför saker kan sjunka eller flyta i vattnet.
Nästa grupp av barn gjorde fiskar som ska simma i vattnet. Barnen gjorde fiskar av lera som man först kavlade ut. Sedan valde några barn att skära ut fiskarna på ”fri hand” och andra valde att rita en mall i papper först.
Det blev många olika fiskar och en bläckfisk med 3 ben.

Några andra barn fick måla fiskarna. Vi pratade om vilka färger och mönster de kan ha. Barnen målade sen alla fiskar i vackra färger och mönster. Vi lyssnade på musik med ” vattenljud” för att riktigt känna inspiration. 
Så här vackra fiskar blev det. 
Vi ser fram emot att fortsätta med detta projekt under nästa vecka.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar