torsdag 15 september 2016

V37

Förra veckan introducerades staffliet i pysselrummet.Tillsammans målade barnen en stor målning som vi klippte ut mindre målningar av. Dessa satt vi i ramar.
I bygghörnan och legohörnan flödar fantasin och konstruktionerna. I leken som uppstår utifrån detta lär sig barnen att sampela med varandra. Att hitta lösningar tillsammans som för leken framåt. 
På onsdag och torsdag hade vi Skördefest. 
Vi dukade upp grönsaker,rotfrukter och bär som vi fick se, smaka och lära oss namnen på. Vi samtalade om hur de växte. En del var nya bekantskaper för både barn och pedagoger t.ex polkabeta, gulbeta och jordärtsskocka. Vi jämförde olika storlekar, former och färger på allt gott. 
Förmiddagen innehöll på så sätt spännande och roliga inslag av både matte och naturkunskap.
På onsdag bjöds vi på hemgjord äppelkräm från Bjällrans eget äppelträd. Det var uppskattat. I äppelkrämen fanns också en kanelstång som gav en god smak men inte såg ut som kanelen som vi strör på gröten. Den var hård men den luktade likadant. Att kanelstången är bark var väldigt förvånande för de flesta.
På torsdag bjöds vi på köttgryta, ugnsrostade rotsaker och färska grönsaker. Då fick vi ännu en gång smaka på allt gott. Till efterrätt var det blåbärspaj med grädde. Blåbären var de som Trillan plockade i skogen för några veckor sedan.
Något av barnen sa spontant " -det här var de godaste jag ätit i hela mitt liv".









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar