fredag 17 november 2017

Vecka 46

I måndags när vi gick ut på gården hittade barnen olika spår i snön efter helgens snöande. Vem eller vilka hade besökt vår gård under helgen och lämnat dessa spår ?
Vi gjorde egna spår i snön, då upptäckte barnen att vi hade olika mönster och storlekar på våra skor. Barnen kom också på att man kunde göra olika mönster med skoavtryck t ex hjärta, traktorspår.
I veckan har vi läst sagan Ali, Sara och Allemansråttan. I den sagan fick vi möta Allemansråttan - en snäll, liten råtta med grym koll på allemansrätten. Allemansråttan visar hur vi ska bete oss i skog och mark för att inte störa eller förstöra.


En av dagarna gick vi en promenad till skogen för att se hur det såg ut när det har kommit snö. Barnen upptäckte att det inte var riktigt vitt av snö under träden och någon drog slutsatsen  att det berodde på att träden var i vägen för snön. De letade också spår av vår brevskrivare, men vi kan fortfarande inte vara säkra på vem det är.


Ikväll ( fredag den 17/11) är det Ljusfestival i Oscarsparken. Barnen på förskolorna har dekorerat glasburkar till ljuslyktor, som ska tändas kl. 17.30
Våra ljuslyktor är röda och vita med glitter på. 


Frisering och annan rollek, pyssel och fritt skapande i lera ( det blev ett maskslott), har barnen också varit i denna vecka.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar