fredag 5 oktober 2018

Höstterminen-18. V.40

I tisdags hade vi uppstart av vårat tema ”Naturen” med fokus på hållbar utveckling. 
Släden och Trillan gick på utflykt till skogen. Barnen kommenterade om hur det såg ut sist vi var där med snöhögar, nu behövde vi inte klättra över dom. Vi pratade om att solen lyst och smält snön som blivit vatten.Sedan gick vi gick till den så kallade björngropen och där bjöds barnen på popcorn och Festis.

Pedagogerna var lite busiga för att se vad barnen kom ihåg från förra terminen om allemansrätten. Vi kastade skräp och försökte bryta grenar från träd och barnen protesterade högljutt att så där fick vi inte göra, att vi skulle ta med skräpet till förskolan och bara ta grenar som ligger på marken. Barnen minns att Allemansråttan sa ” inte störa och förstöra”.



I skogen får man springa, hoppa och leka och inte fara längre bort än att man kan se en pedagog. I change the game andan så uppmuntrar vi barnens rörelseglädje. Promenaden till och från skogen är också en bra träning där vi upptäcker mycket efter vägen.

Torsdag gick vi till älven, det var en härlig dag med sol och vackra färger.
I vattnet upptäckte vi skräp och vi pratade om vad som finns i vattnet. Barnen sa stenar, löv kräftor, fiskar, maneter,bläckfiskar, hajar. Detta är något vi ska jobba vidare med vad som finns i älvar och andra vatten.



-träden är upp och ner. Vi såg rök (dimma) på vattnet och tittade genom trollringen, en ramsa vi haft på samlingen där man utmanar barnens fantasi om vad dom ser och hör.



Vi hittade en livboj och pratade kring den, vad den används till och att man ska ringa 112.




På vägen tillbaka fick vi se en byggarbetsplats med en grävmaskin.

Vi såg skuggor och barnen minns sommmarskuggan från sommarlovsmorgon på tv. Vi pratade om att den här skuggan var deras egen skugga och varför det blev en skugga.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar