fredag 26 mars 2021

V 12

I veckan har vi i temat avslutat arbetet med vatten och börjat arbeta kring jord då barnen visat ett intresse för det. Vi började med att göra ett eget minikretslopp i en burk. Tillsammans med barnen fyllde vi en glas burk med ca en fjärdedel med jord och planterade en ampellilja i burken.Vi vattnade med lite vatten och satte på locket. I glasburken har vi nu tillsammans startat ett minikretslopp. Barnen funderar en del över om växten kommer klarar sig då man inte får öppna burken och vattna ? Vi får nu följa vad som händer.
Barnen har fått genom återbruk av tidningspapper fått tillverka blomkrukor. I kör sa vi -rulla, vik in, rulla, vik in. Sedan doppade vi botten på krukan i vatten och pressade. Barnen tyckte det var jätteroligt och när krukan var färdig fyllde vi den med jord och planterade ett frö. Vi vattnade för att fröet ska växa och barnen är fulla av förväntan vad som ska ske, förhoppningsvis växer det upp solrosor 🌻. Barnen fick skriva sitt namn på en glasspinne för att märka ut sin kruka. Nu är det bara att vänta och se när det börjar växa.
Som vanligt innehåller dagen på förskolan mycket mer än temat men de barn som inte jobbat med snö och is inne fick göra det. Barnen är mycket intresserad av olika superhjältar och vi försöker att barnen får möta dessa på olika vis. Ett barn byggde Super Mario Brus och Toad i plusplus, hen byggde dessa utan ett mönster att följa.
Det nya magnetmaterial vi köpt in är fortsatt mycket populärt. Barnen bygger många gånger tillsammans och tränar då samarbete. Byggena utvecklas hela tiden och nya idéer väcks.
På fredagar efter lunch ser vi film tillsammans, den här fredagen hade några barn spelat in en egen film som vi fick se. Vår tanke är att inspirera barnen att spela in fler filmer, spela teater och spela in för dem som vill och visa för kompisarna. Barnen blir stolta över att få visa upp sina egna filmer och det stärker deras självbild. 









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar