fredag 7 maj 2021

V 18

I veckan har bl a vi haft avslutning av temat och jobbat med gruppstärkande aktiviteter. Två förmiddagar har vi gått till skogen där vi bl a hade gruppstärkande övningar, upptäckte vad som fanns i skogen, uppdragskort och avslutning av temat.
Det finns så mycket att upptäcka i skogen och tillsammans bygga och leka av material som finns där. I skogen hade vi vår temaavslutning då vi hängde upp guldvimplar, samtalade om vad vi gjort i temat, åt frukt och kex och barnen fick uppdragskort som de skulle lösa. Vi lekte även följa John i skogen.

Några av barnen hittade en gömma där Skogsmulle bodde. Det var nät över så man inte kunde ramla ner i hålet. Ett barn tyckte att hen såg en trappa och en annan tyckte att hen såg en dörr. Skogsmullehuset väckte stor nyfikenhet.

I skogen hittade barnen ticka, en stam med många små hål i. Vi samtalade om vem som kunde bo där inne. Av alla pinnar som barnen samlade så byggde de ett bo där igelkottar kunde bo i.

En aktivitet på Aktivitetstavlan i veckan har varit att skapa med gula ärtor och tandpetare. Som ett barn sa - det är som låtsasmagneter.

I ritrummet var det en spindel som hälsade på. Barnen fick titta på dem i lupp vilket de tyckte både var intressant och läskigt. 
Solrosorna 🌻 har växt och fått flytta hem till barnen. Onsdag och torsdag hade vi gosedjursdagar, gosedjuren fick bl a vara med och spela memory.
Barnen fortsätter utveckla sina byggen med magneterna på ljusbordet, på bilden är det en bil med plog.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar