fredag 21 maj 2021

V. 20

För att synliggöra förskolan och verksamheten firas Förskolans dag den tredje torsdagen i maj varje år. Vi firar att förskolan är en viktig plats. En demokratisk mötesplats för några av samhällets viktigaste medborgare, barnen.

Denna vecka har därför genomsyrats av förskolansdag som vi firade på torsdagen. Under veckan har vi förberett rekvisita som skulle dekorera och användas på vår cirkus. Vi har lekt cirkus, sett på Pippi på tivoli, satt upp bilder av cirkus på avdelningen för att bygga upp en stämning och förväntan hos barnen.

Barnen möttes på morgonen av den välkomnande skylten, flaggor och ballonger. Under denna cirkusdag fick barnen göra kullerbyttor på madrasser, träffa på hönorna Marie och Huggorm som var på besök. Barnen var väldigt ivriga att leta mask och mata gästerna.

Det fanns ett Pippitält där barnen lekte olika rollekar under dagen, en hinderbana där de kunde hoppa med käpphästar. På scenen kunde de prova lyfta Starke Adolfs tygndlyftarstång och en station var kasta boll genom plank.

De som ville fick klä ut sig denna dag, även vi pedagoger.


Barnen fick innan vi gick ut måla ansiktsmålning. Det målades bland annat tigrar, enhörningar, regnbågar och katter. Att tillsammans sjunka och hålla i fallskärmen som vi har var det många som uppskattade. 

Såpbubbleblåsning var det många barn som stannade länge vid. Både genom att blåsa själv och titta på kompisarna som blåste bubblor.
Till lunch grillades hamburgare som vi åt ute i det härliga vädret som erbjöds denna dag och till efterrätt åt vi isglass.
Både stora och små hade en väldigt glad dag med många skratt där vi bjöd på oss själva. Några barn önskade att det skulle fortsätta vara cirkus på Bjällran även efter förskolans dag.

Vi är glada att ni läst bloggen denna termin och samtalat med era barn om vad de gjort på förskolan. 
Vi kommer att göra fler inlägg men inte lika frekvent som tidigare då vi avslutat temat och nu ska utvärdera året.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar