torsdag 5 oktober 2017

V 39

Veckan har varit händelserik, i tisdags besökte en från teatergruppen Milan oss. Tillsammans med han fick vi sjunga, göra en saga och spela teater av sagan vi gjorde.

I torsdags hade vi uppstart av vårt tema naturen. Hela Bjällran gick till skogen där vi hittade ett brev inlindat i ett blad. Någon hade skrivit ett brev till oss men vi vet inte vem det är. Blir spännande att se om vi får träffa någon och vem är det ? Vi blev bjudna på festis och popcorn som var gömda i björngropen av någon.





Under fikat var det flera barn som pratade om att man inte ska skräpa ner i naturen. De gav också förslag att vi skulle samla in skräpet och ta med oss det.



I hallen har gjort en plats där vi kommer att kunna se årstiderna och följa vårt arbete med temat naturen.Vi har frågat barnen vad natur är ? Svaren vi fick var bl a när man inte är hemma utan i skogen, Naturen är världen när man slänger skräp på marken är det inte bra för naturen, Hela jordklotet naturen är bra att ha inte slänga glas plast eller nåt, vet inte mamma vet.


Vi har tittat på träden, hur ser dom ut på hösten.
Barnen fick rita av sin arm och hand som blev stam och grenar. Sedan målade vi träden med färger som barnen tyckte fanns på löven. Vi provade en ny teknik där vi målade löven med tops.


I vår utemiljö har vi ett djurland, den här dagen var det dinosaurierna som hade flyttat in. En del är köttätare och en del är växtätare

Cafehörnan har blivit en del av rolleksrummet, där kan man både dricka kaffe och vila sig en stund om man vill.



Bokstäver handlar mycket om språk men här även en del av matematik där sortering ingår.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar