fredag 20 oktober 2017

V.42

På tisdag gick vi till skogen igen. Vi hittade igen vår egen Trillanskog med de gula banden. Barnen lekte och plötsligt upptäckte vi ett nytt brev till oss. Det var spännande att läsa. Fortfarande vet vi inte vem det är som lämnar breven, men nu hade brevskrivaren några frågor till oss. Ett önskemål fanns att vi ska skriva ett brev tillbaka och lämna det på samma ställe där vi hittade vårt brev.
Vi försökte hitta spår av den som lämnat brevet. Kanske var detta några spår....

Både vi och brevskrivaren är rädda om vår skog. Vi vet att man inte ska lämna skräp efter sig, och vi gjorde då ett experiment. Vi grävde ner olika skräp i marken och till våren ska vi se om de försvunnit eller finns kvar. Vi lovar att ta tillbaka det skräp som inte har försvunnit under vintern.

Några av barnen har ritat hur de tror att brevskrivaren ser ut och de tror olika, en del gissade på något djur, andra förslag var mulle, snögubbe eller en pytteliten gubbe. Några  andra har skrivit svarsbrevet som vi ska lämna i skogen nästa gång.


På onsdag åt vi lunch ute. Det var premiär för vår nya grillplats och det serverades wok och morotsstavar.
Igår sken solen så fint och vi åt mellanmål ute. 

Att spela på rytminstrument tillsammans är en rolig utmaning. Kan alla börja och sluta samtidigt.....hörs sången fast man spelar.....känns takten, månntro....
 Bygghörnan används också flitigt och det blir nya konstruktioner. 

Idag var det minusgrader ute och det gick inte att gräva i sandlådanför sanden hade frusit. Ett sent försök att plantera vitlök fungerade inte heller av samma orsak. Vi tar nya tag nästa år. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar