fredag 13 oktober 2017

V.41

Den här veckan har vi vid två tillfällen med olika grupper varit i skogen. Med gula plastband fick barnen ringa in ett område som vi kallar Trillanskogen. Dit ska vi återvända flera gånger detta läsår för att se vad som händer i naturen. Barnen fick kasta tärning och plocka lika många kottar, kvistar etc som tärningen visade och lägga på ett tyg. På ett spännande sätt lär barnen sig antal, färg, form och även fakta om naturen. Vi lekte också Björnen sover. Det är en rolig motorisk träning att gå och springa i en skog. Barnen var också väldigt spända på att se om det skulle finnas något nytt brev från vår vän i skogen, men den här gången fanns det inget. Vi får se hur det går nästa gång.....



Leken ”Inte stöta golv” är både rolig och lärorik. Samarbete att bygga banan, balans och beräkning, att kunna mötas utan att någon ramlar av. 

I veckan fick vi ett nytt material. En lång bana i form av en tallinje att lägga ut på golvet. Från siffrorna 1 till 30. ( vid talet 30 händer det någonting, det heter inte tjugotio som man skulle kunna tro). Barnen mätade sig själva och byggde också med magneterna för att se hur långt de räckte. En linjal har också siffrorna 1 till 30 fast den är mycket kortare, hur kan det komma sig...
I den röda samlingen har vi jobbat med sagan Mästerskräddare som handlar om en man som går till skräddaren med ett tyg som han önskar att skräddaren ska sy en rock utav. Det lovar skräddaren och säger att mannen ska komma tillbaka på lördag. När han kommer tillbaka är inte rocken klar och det blev inte heller någon rock utan ” det bidde” ett par byxor. Sen upprepas handlingen och det blir en väst, ett par vantar och tillslut ” bidde det ingenting”. Några barn fick  också prova på att dramatisera sagan.


På torsdag var set då äntligen dags för vår Pyjamas och gosedjursdag. Vi såg Nicke Nyfiken på film, åt popcorn och lekte med gosedjuren hela dagen.

Vi har målat med höstens färger till Vivaldis musik Årstiderna


1 kommentar: